😎 Zomervakantie!🌞
Bestellingen tussen 13 juli en 4 augustus worden op 5 augustus verzonden.
De online cursus Vlaamse Gebarentaal wordt automatisch geactiveerd, zo kan je meteen aan de slag. Fijne vakantie!

Goede zichtbaarheid is belangrijk voor gebarentaligen! πŸ‘€

Er zijn al eens situaties die voor wat hinder zorgen bij de communicatie. In deze video tonen we enkele situaties en zie je ook hoe je ze gemakkelijk kan oplossen. Bereid je voor of los zaken ter plaatse op.

Zet voorwerpen aan de kant als ze je zicht belemmeren

Gebaren zijn heel visueel. Je hebt je zicht nodig om elkaar te begrijpen. Soms staat er iets in de weg; een doos cornflakes, een fles, een boeket bloemen of iets anders. Zet het storende voorwerp dan aan de kant. Zo kan je ongestoord het gesprek verderzetten.

Probeer naast de persoon te gebaren of duw hem zachtjes aan de kant

Ook mensen kunnen je zicht belemmeren als ze tussen jou en je gesprekspartner zitten of staan. Als dit gebeurt, probeer dan naast de persoon te gebaren of duw hem zachtjes aan de kant.

Sta niet in verblindend tegenlicht. Je gesprekspartner moet jou goed zien

Als je gesprekspartner in de zon moet kijken naar jou, is het moeilijk om je goed te kunnen zien. Dit is ook zo met sterk licht. Ga in zo een situatie naast elkaar staan, weg van het tegenlicht. Goed licht is heel belangrijk bij gebarentaal. In het donker kan je niet communiceren.

In het donker kan je gebarentaal moeilijk zien

Gebarentaal in het donker is moeilijk. Doe het licht aan, zodat je elkaar goed kan zien en begrijpen. Bij gesproken talen kan je in het donker gewoon verder praten. Veel mensen zijn het zo gewoon en beseffen soms niet dat licht voor gebarentaal heel belangrijk is. Geen licht is geen communicatie.

Start met onze online cursus Vlaamse Gebarentaal

Met login bekijk je alles op je eigen tempo. Je leert één voor één de gebaren. Geen stress om iets te missen, want het gebaar herhaalt zich tot jij beslist om verder te gaan.

Ga aan de slag met de oefeningen en leer VGT over het thema dat jou interesseert.

Waar wacht je op? πŸ˜‰